Pergola’s

Een pergola is een prachtige toevoeging voor uw tuin. Het stelt u in staat een natuurlijke afscheiding te maken tussen verschillende gedeelten van uw tuin. Wilt u bijvoorbeeld de diepte van de tuin optisch verkleinen, dan is een pergola en goed idee. Wanneer u klimplanten tegen de pergola aan plaatst zullen deze tegen de pergola op groeien. De planten zorgen voor extra beschutting, luwte voor bijvoorbeeld zon of inkijk vanuit de straat. Wanneer er gekozen wordt voor een wintergroene clematis zal deze heel het jaar mooi blijven en blad behouden.

Omdat de pergola gemaakt wordt van hout blijft uw tuin natuurlijk ogen en kan de houtkleur zorgen voor een mooi warm contrast van het groen en grauwere aarde kleuren. Bij HEJA werken we doorgaans met douglas hout voor uw pergola, maar kunnen vrijwel ieder houtsoort voor uw pergola inzetten. Variërend in kleur, dikte en ruwte is er veel te kiezen. Omdat wij al onze pergola’s zelf op maat maken zal deze altijd perfect passen in uw tuin.

Hebt u wel eens nagedacht over een pergola gemaakt van ronde houten balken? Dit geeft een schitterend effect van balken die als het waren op elkaar liggen, het ontwerp heeft daarmee iets weg van een Scandinavische blokhut.