Wat wij doen bij HEJA

HEJA hoveniers is een all-round hoveniers bedrijf die zowel particulieren als bedrijven helpt bij het realiseren en onderhouden van hun groen. De tuinexperts van HEJA hoveniers helpen u graag met uw klus in uw tuin! HEJA is actief in omgeving Dronten (denk aan Lelystad, Emmeloord, Urk, Biddinghuizen, Swifterband, Almere, Kampen).

Snoeien en kortwieken

Het is algemeen bekend dat het regelmatig snoeien van uw ervoor zorgt dat de levensduur van uw planten, bomen en struiken het langer doen. Wij helpen u hier graag mee én beschikken over het juiste gereedschap, u bespaart dus tijd maar ook aanschafkosten voor snoeien (denk aan heggenschaar, pappegaaienbek, aambeeld, snoeizaag en ladder). Uiteraard verschilt het per beplanting wanneer deze het beste gesnoeid dienen te worden. Zo is de optimale snoeiperiode voor een conifeer rond mei/juni, waar fruitbomen (appel- en perenbomen) het beste in de winter, rond februari gesnoeid kunnen worden. Vaak wordt hiervoor een snoeikalender gebruikt, deze aangeeft wanneer bepaalde planten het beste gesnoeid kunnen worden. Daarom biedt HEJA ook jaarrond tuinonderhoud aan, wat betekent dat wij heel het jaar door langs komen om uw tuin altijd in tiptop conditie te laten zijn.

Kindvriendelijke tuinen

Wilt u graag een tuin waar uw kinderen zorgeloos in kunnen spelen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de staat van uw tuin? Speciaal hiervoor ontwerpen wij ook tuinen, met plaats voor kinderen om heerlijk te spelen. Het is vaak goed mogelijk om uw droomtuin ook kindvriendelijk te maken, denk bijvoorbeeld hoe het plaatsen van een pergola gecombineerd kan worden met een schommel voor uw kinderen. Of heeft u een zandbak, trampoline, glijbaan of zelfs een (blok)hut, onze vakbekwame hoveniers van HEJA hebben genoeg ideeën om u te inspireren!

Onderhoudsarme tuin

Uw tuin is een belangrijk onderdeel van uw woning, tuinieren is echter tijdsintensief en voor veel lastig in te passen in een druk leven. Bij HEJA laten we u zien dat een onderhoudsarme of onderhoudsvrije tuinontwerp veel meer kan zijn dan enkel tegels. Met onze kennis en kunde lichten we u graag in over de veel gekozen mogelijkheden over gemakkelijke planten met bijvoorbeeld worteldoek, gras (of kunstgras) en grind. Maar ook creatievere oplossingen met bijvoorbeeld bodembedekkers en planten in bloembakken.

Seizoenstuinen

Zomertuin

Veel klanten zijn op zoek naar een zomertuin, met name populair zijn planten die gedurende de gehele zomer bloeien; ook wel doorbloeiers genoemd. Geraniums en pentunia’s zijn hier voorbeelden van, houdt u meer van klimplanten misschien wil je iets als mandevilla’s.

Wintertuin

Bent u fan van het winterseizoen? Dan is een wintertuin misschien iets voor u, deze wordt vaak gekenmerkt door de houten elementen (denk bijvoorbeeld aan een houten blokhut) en Scandinavische invloeden met een houtkachel. Kortom; een mooie plek waar u in de koudere maanden van het jaar ook nog heerlijk kunt zitten voor bijvoorbeeld een winter barbecue.

Seizoenstuin

Een seizoenstuin is samengesteld uit zomer- en winterplanten en dat betekent dat de tuin door heel het jaar in de bloei staat. Planten die wintergroen zijn betekent dat ze niet – of weinig – blad verliezen in de winter.

Kosten

Voor de aanleg van uw tijd wilt u een budgetvriendelijke tuinman, bij HEJA begrijpen we dat. Een goedkope hovenier is niet altijd de beste voor uw klus en is natuurlijk altijd afhankelijk van de grootte van uw tuin. Daarom kunt u bij ons altijd kosteloos een offerte opvragen voor uw klus. Bij ons kunt u terecht voor een uitstekende prijs-prestatieverhouding waarbij creativiteit, kwaliteit en een persoonlijke aanpak zijn gewaarborgd.

Besparen

Een groot gedeelte van de kosten in uw tuin bestaat uit de gebruikte materialen voor uw klus, wij denken graag mee om de beste materialen te vinden die past bij uw budget. Daarbij is zijn er vaak een aantal opties om toch te kunnen besparen om het aanleggen van een tuin. De planten die u gebruikt is hier een voorbeeld van. Het prijsverschil tussen planten kan enorm zijn, het is daarom altijd verstandig om van de plant die u wilt te kijken of er andere plantensoorten zijn van dezelfde familie, soms lijken deze erg op elkaar, maar kan de prijs nog wel eens verschillen. Andere voordelige opties voor het besparen op uw tuinaanleg is zelf voorbereidend werk te doen, denk hierbij aan het leeghalen van de tuin. Uiteindelijk is het aanleggen van een tuin niet goedkoop en blijft altijd het een investering, die zichzelf 100% terugverdient in uw woongenot!